Utisak


  • Rudolf-Diesel-Straße,D-56220 Urmitz
  • +49 (0) 2630/9605 20
  • +49 (0) 2630/9605 257
  • info@colak.eu
  • www.colak.eu

Generalni direktor: Abuzer Colak

Registar suda: Okružni sud Koblenz

Registracijski broj: HRB Br. 13808

Nadležna komora: Koblenz Obrtnička komora

Potvrda o zavarivanju prema EN 1090-2

Specijalistička kompanija prema WHG §19 I

Specijalistička firma za metalnu konstrukciju

ISO 9001-2008

Porezni broj: DE181358692

EORI-broj: DE5103983

ISKLJUČENJE ODGOVORNOSTI

Sadržaj online ponude

Autor zadržava pravo da ne bude držan odgovornim za pravovremenost, ispravnost, potpunost ili kvalitet pruženih informacija. Isključuje se potraživanje odgovornosti prema autoru, koje se odnosi na materijalnu ili nematerijalnu prirodu, koje je prouzrokovano upotrebom ili neupotrebom pruženih informacija ili korištenjem netačnih ili nepotpunih informacija, pod uslovom da autor nema dokazanu namjernu ili grubu nepažnju. Sve ponude su neobavezujuće. Autor izričito zadržava pravo izmjene, dopune ili brisanja dijelova stranica ili cijele ponude bez prethodne najave ili privremeno ili trajno obustaviti objavljivanje.

Reference i linkovi

Za direktne ili indirektne reference na vanjske web stranice (“linkove”), koje se nalaze izvan područja odgovornosti autora, obaveza odgovornosti može stupiti na snagu samo u slučaju kada autor ima znanje o sadržaju i bilo bi tehnički moguće i razumno spriječiti upotrebu u slučaju nezakonitog sadržaja. Autor ovim izričito izjavljuje da u vrijeme povezivanja nije bilo moguće prepoznati nezakoniti sadržaj na povezanim stranicama. Autor nema uticaja na trenutni i budući dizajn, sadržaj ili autorska prava povezanih stranica. Stoga se ovim izričito distancira od svih sadržaja svih linkova/povezanih stranica, koje su promijenjene nakon postavljanja linka. Ova izjava se odnosi na sve Internet ponude i setove linkova i referenca, kao i stranih unosa u od autora namještene diskusione forume, knjige gostiju i mailing liste. . Za nezakonite, netačne ili nepotpune sadržaje, a naročito za štete koje su nastale upotrebom ili neupotrebom prezentiranih informacija, odgovoran je vlasnik stranice koja se koristila kao referenca, a ne onaj koji se samo povezuje na odgovarajuću publikaciju.

Zakon o autorskim pravima i zaštitnim znakovima/žigovima

Autor je privržen da u svim publikacijama koja posjeduju autorska prava da, će obratiti pažnju pri korištenju grafika, zvučne dokumentacije, video sekvenci i tekstova, koji se koriste te da će poštovati autorska prava u kreaciji grafiku, zvučne dokumente, video sekvence i tekstove koje je sam stvorio ili da pribjegne grafici, zvučnim dokumentima, video zapisima i tekstu koji su bez license/autorskih prava. Sve marke, brendovi i zaštitni znakovi koji se spominju u internetskoj ponudi su eventualno zaštićeni od strane trećih lica, podliježu bez ograničenja odredbama važećeg zakona o žigu i autorskim pravima vlasnika odgovarajućih registrovanih vlasnika. Upravo zbog toga što se samo spominje ne treba izvući zaključak da zaštitni znaci nisu zaštićeni pravima trećih lica! Autorska prava za objavljene, kreirane autorske objekata ostaju isključivo autorima stranica. Dupliciranje ili upotreba takvih grafika, zvučnih dokumenata, video sekvenci i tekstova u drugim elektronskim ili štampanim publikacijama nije dozvoljena bez izričitog pristanka autora.

Zaštita podataka

Ako unutar Internet ponude postoji mogućnost unosa ličnih ili poslovnih podataka (e-mail adrese, imena, adrese), onda je predaja ovih podataka od strane korisnika je izričito na dobrovoljnoj osnovi. Upotreba i plaćanje svih ponuđenih usluga je – koliko je to tehnički moguće i razumno – i bez specifikacije takvih podataka ili pod specifikacijom anonimnih podataka ili pseudonima moguće.

Pravna valjanost ovog odricanja

Ovo odricanje od odgovornosti treba smatrati dijelom internetske ponude s koje je ova stranica referencirana. Ukoliko dijelovi ili pojedine odredbe ove izjave nisu, više nisu ili nisu u potpunosti ispravan, preostali dijelovi dokumenta ostaju na snazi sa njihovim sadržajem i valjanosti.

ZAŠTITA PODATAKA

Opća pravila o privatnosti

Koristeći našu web stranicu, pristajete na prikupljanje, obradu i korištenje podataka kao što je opisano u nastavku. Naša web stranica se može posjetiti bez registracije. Podaci, kao što su pozivi stranice odnosno datum i vrijeme posjete za statističke svrhe, pohranjuju se na serveru, bez da se ovi podaci odnose na vašu lićnu osobu. Lični podaci, posebno ime, adresa ili email adresa se prikupljaju samo putem kontakt obrazaca. Bez vašeg pristanka, podaci neće biti proslijeđeni trećim strankama.

Korištenje Google mape

Ova web stranica koristi API za Google Maps da bi vizualno prikazali geografske informacije. Pri korišćenju Google mapa, Google takođe prikuplja, obrađuje i koristi podatke o upotrebi karakteristika mapa od strane posetilaca. Za više informacija o obradi podataka koje vrši Google, pogledajte u Googleovoj izjava o privatnosti. Tamo također možete da promenite postavke u centru za privatnost.

Pitanja službeniku za zaštitu podataka

Ako imate bilo kakva pitanja vezana za privatnost, pošaljite nam email ili kontaktirajte osobu odgovornu za zaštitu podataka u našoj organizaciji: Nalan Colak; n.colak@colak.eu